Zadar

U srcu Jadrana smjestio se Zadar, tritisućljetni grad impresivne povijesti o čijoj bogatoj duhovnoj i materijalnoj kulturi najbolje svjedoče njegovi bedemi i brojni sakralni spomenici okrunjeni simbolom grada - crkvom sv. Donata iz 9. stoljeća, najvećim rimskim forumom na istočnom Jadranu i nezaboravnim romaničkim crkvama.

više
Pag

Jedan on najneobičnijih hrvatskih otoka je zasigurno otok Pag - djelomično stjenovit i bez vegetacije, sjeverni je dio otoka uglavnom pokriven mediteranskom vegetacijom.

više
Nin

Početci hrvatske povijesti i kulture vode u Nin, gradić nedaleko od Zadra na čijem se teritoriju povijest bilježi više od 3000 godina.

više
Biograd na Moru

Srce grada Biograda smješteno je na malom poluotoku, nekoć okruženom masivnim gradskim zidinama, dok je danas grad otvoren sa svih strana i predstavlja jedno od najljepših turističkih destinacija zadarske regije.

više
Šibenik

Slijedite li očaravajuće staze rijeke Krke, stići ćete u najzaštićeniju prirodnu luku Jadrana.

više
Trogir

Trogir, jedan od najslikovitijih dalmatinskih gradića, čija je gradska jezgra duga samo 750 koraka, poznat je i kao ''grad spomenik''.

više
Split

Kad je u 4. st. posljednji rimski car Dioklecijan, odlučio sagraditi ladanjsku vilu i u njoj provesti ostatak života, nije dvojio gdje će je podići - u srcu Dalmacije, nedaleko od rodne mu Salone, u prirodno zaštićenoj uvali.

više
Makarska

Makarsku rivijeru krase predivna obala i duge šljunčane plaže, mirisni zeleni borovi, te pogled na srednjodalmatisnke otoke izvanredne ljepote.

više
Dubrovnik

"Tko traži raj na zemlji, trebao bi posjetiti Dubrovnik" – rekao je nekoć George Bernard Shaw. Ovaj grad bez premca zasluženo nosi naziv „biser Jadrana“, te je pod zaštitom UNESCO-a.

više